ایسنا: سید احسان خاندوزی که پس از بازگشت از سفر سه روزه خود به کشور عراق و در حاشیه مراسم رونمایی از "سامانه فکتورینگ قراردادهای خصوصی" در محل وزارت اقتصاد با خبرنگاران سخن میگفت، اعلام کرد: از جمله توافقات بعمل آمده با مقامات عراقی، با توجه به توانایی بالای شرکتهای دانشبنیان و صنعتی کشور، بطور مشخص میتوان از اجرای پروژههای تولید مشترک محصولات با ارزش افزوده بالا، در سه نقطه مرزی ایران و عراق در استانهای "میسان"، "بصره" و "واسط" سخن گفت که در هر سه نقطه بتوانیم شهرک صنعتی مشترک تاسیس کنیم.
وزیر اقتصاد با بیان اینکه در سفر اخیر وی و هیات همراه به عراق، شاهد تحقق اراده جدی دو کشور برای اجرایی ساختن پروژههایی بودیم که سالها از اجرا و یا تکمیل آنها سخن گفته میشد، اظهارکرد: از جمله این پروژهها تکمیل خط آهن شلمچه - بصره بود که وزارت راه و شهرسازی ایران در این خصوص ابراز آمادگی کرد و دولت عراق هم اعلام کرد که رسما عددی را به منظور تأمین مالی این پروژه در بودجه ۲۰۲۳ خود گنجانده است.
وی افزود: البته اجرای این پروژه نیازمند برخی اصلاحات در جزییات جغرافیایی ایستگاههای مرزی و نیز بخشی هم نیازمند اجرای عملیات مین روبی بود که نماینده ستاد کل نیروهای مسلح ایران وعده داد، بلافاصله بعد از تعطیلات نوروز، عملیات اجرایی آن را شروع کند.
خاندوزی با اشاره به عهدهدار بودن مسئولیت ریاست طرف ایرانی کمیسیون اقتصادی دو کشور ایران و عراق، بحثهای اقتصادی و صنعتی مطرح شده در جلسات برگزار شده این کمیسیون در سفر خود به عراق را شامل مباحثی از جمله تولید برق خواند و گفت: در این مورد، شرکتها و پیمانکاران ایرانی توانایی بسیار بالا و البته برخی محدودیتهای مالی را دارند. وی حوزه خدمات فنی و مهندسی را از جمله دیگر مباحث مطروحه در جلسه کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور خواند و گفت: در مدت حضور در عراق، بطور مستقل، یک جلسه با فعالان ایرانی حوزه خدمات فنی مهندسی گذاشتم و در جریان مشکلات آنها با طرف عراقی قرار گرفتم که موارد را به وزیر صمت عراق منتقل کردم.
خاندوزی افزود: آنها همچنین، یکی دو مشکل در حوزه گمرک و مالیات با طرف ایرانی داشتند که با توجه اینکه مربوط به حوزه اختیارات خود ما میشد، همانجا تصمیم گرفته شد آن موانع برطرف شود.
وزیر اقتصاد با اشاره به رشد ۲۰ درصدی حجم تجارت بین ایران و عراق در ۱۱ ماهه گذشته اظهارکرد: دستاوردها و توافقات کاملا "عملیاتی" بهدست آمده در عراق، این امید را زنده میکند که برای سال ۱۴۰۲ بتوانیم رکورد افزایش تجارت با این کشور را بزنیم.
تبادل نظر